Bambus (sitno seckani) – 300gr

130.00 рсд

Bambus ima široku primenu u kulinarstvu. Koristi se kao dodatak jelima sa ribom,mesom ili povrćem. Kuvati bambus par minuta pa propržiti ili direktno sirov pržiti uz ostalo povrće i meso.Prijatno!!!

Težina: 300gr

Nema na zalihama

Kategorija:

Težina: 300gr. Bambus ima široku primenu u kulinarstvu. Koristi se kao dodatak jelima sa ribom,mesom ili povrćem. Kuvati bambus par minuta pa propržiti ili direktno sirov pržiti uz ostalo povrće i meso.Prijatno!!!

Vrlo zanimljiva činjenica koja će vas iznenaditi jeste da bambus nije drvo, nego trava.
Dolazi iz porodice trava i može prilično brzo da naraste, prema istraživanju oko jedan metar za 24 časa. Na celom svetu postoji oko 1000 vrsti bambusa.

Primer-Recept; Piletina sa bambusom

Potrebni sastojci:

  • pileće meso – 800 g (grudi ili bataci)
  • luk – 2 glavice
  • bambus – 120 gr,sitno seckani
  • soja sos – 1 kašika, poželjno tamni soja sos
  • so
  • ulje
  • Meso se iseče na parčiće i stavi u zagrejanu masnoću. Ne meša se, a čim se dobro zaprži okreće se sa druge strane. Za to vreme se iseče luk na tanke polumesece.Kad se meso zaprži i s druge strane dodaje se luk zajedno sa isceđenim bambusom. Prži se dok luk ne omekša, uz povremeno mešanje.Dodaje se soja sos, biber i so. Promeša se i nakon minut se sklanja sa ringle.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Bambus (sitno seckani) – 300gr“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0
    0
    Vaša korpa
    Isprazni korpuVrati se u radnju
      Preračunaj dostavu
      Shopping Cart