Lo Mein nudle
SASTOJCI
Sos:
2 kašike tamnog soja sosa
1 kašika blagog (svetlog) soja sosa
1 kašičica susamovog ulja
1 kašičica šećera
Lo Mein:
1 pakovanje ramen ili udon nudli,oko 300 gr
1 kašika susamovog ulja
2 manja crna luka, iseckana
2-3 šolje rezanog ili seckanog povrća , poput šargarepe, crvene paprike, kupusa, bok čoja, pečurki ili brokolija
1-2 kašike mirina ili vina za kuvanje
UPUTSTVO
Sos: Stresite sve sastojke sosa u teglu.
Rezanci: Kuvajte rezance prema uputstvima sa pakovanja. Ocediti i ostaviti sa strane.
Lo Mein: Zagrejte susamovo ulje u velikom vok-u ili tiganju. Na vruću tepsiju dodajte luk i povrće. Mešajte prženo dok sve ne omekša, oko 5 minuta. Dodajte mirin da biste odvojili smeđe komade sa dna posude. Dodajte skuvane rezance i otprilike polovinu sosa – bacite na vruću šerpu da se sjedine. Po potrebi dodajte još sosa (obično odredimo količinu sosa koju želimo prema boji rezanaca – želite srednje smeđu boju, ne previše svetlu, ne previše tamnu).
Recenzije
Još nema komentara.