Iznenađenja su stigla

Pasta od soje 800g

500.00 RSD

Težina: 800gr

Sastojci: voda, soja, beli šećer, pšenično brašno, natrijum glutamat, kuvano sirće, nukleotid dva sa 5 ukusa, kalijum sorbat, sukraloza.

Pasta od soje je fermentisana pasta napravljena od žute soje, soli i vode. Pasta od soje proizvodi se u Kini i koristi se prvenstveno u pekinškoj kuhinji i drugim kuhinjama severne Kine.

Na kineskom je puno ime začina huangdou jiang (huáng dòu jiàng; ‘pasta od žutog zrna’), ali se obično naziva samo huang jiang („žuta pasta“).

Iako je napravljena od žute soje, sama pasta nije toliko žute koliko svetlo do tamno smeđe ili čak crne boje.

Pšenično brašno, iako se ranije nije koristilo, često se koristi kao dodatni sastojak u današnje vreme, a kalijum sorbat se može koristiti kao konzervans.

Pasta od soje najviše se koristi u jelu sa rezancima zvanom zhajiang mian („prženi rezanci sa sosom“), u kojem se pasta od soje prži zajedno sa mlevenom svinjetinom, a zatim prelije na vrh debelih rezanci od pšeničnog brašna.

Izvan Pekinga, sos od slatkog pasulja ili sos od hoisina često se pomeša sa ili koristi umesto začina, čime jelo daje slađi ukus.

Pasta od soje široko je dostupna u Kini, kao i u kineskim prehrambenim prodavnicama u inostranstvu, a dolazi u plastičnoj ambalaži, u bocama ili u limenkama.

Poslednjih godina razvijen je novi oblik paste od soje, nazvan „suva žuta sojina pasta “ (gàn huáng jiàng, pinjin: gan huangjiang; ili gàn jiàng, pinjin: gan jiang), i široko je dostupan u plastičnim pakovanjima. Njegova tekstura je suša od teksture uobičajene sojine paste od žute boje (zbog nižeg sadržaja vode), što omogućava lakši transport i čuvanje. Suva žuta sojina pasta koristi se na sličan način kao i obična žuta sojina pasta, ali, kada se koristi suvi oblik, prvo se dodaje voda da se razblaži, a zatim dodaje u posudu; ako se dodaje direktno u posudu, količinu vode koja se dodaje u jelo treba prilagoditi u skladu s tim.

U tajlandskoj kuhinji takođe je popularna varijanta paste od soje, često pomešane sa čilijem.

Proces pravljenja paste od soje

Postoje različite vrste sojinog sosa u kombinaciji tečnog i čvrstog stanja u skladu sa postupkom izrade i fermentacijom na visokoj temperaturi, fermentacijom na srednjoj temperaturi i fermentacijom na niskoj temperaturi u zavisnosti od temperature vrenja.

Šifra proizvoda: P23624 Kategorija:

Napomena: Kod kineskih proizvoda je karakteristično da se štampa datum proizvodnje na ambalaži, a rok upotrebe se označava brojem meseci i strelicom, ovako - 24↑

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Pasta od soje 800g“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0
    0
    Korpa
    Isprazni korpuProdavnica
      Preračunaj dostavu
      Primeni kupon
      Scroll to Top