Kiselo ljuta supa

1. Za početak će Vam trebati šitake pečurke ili neke druge sitno narezane kineske pečurke koje ćete preliti proključalom vodom (oko 200 ml). Tanko narezana šargarepa, tanko narezani bambus, čili papričica, jedna obična paprika i sitno naseckan đumbir.
Zatim, meso narežite na sitne trakice i stavite u činiju sa svim sastojcima, promešajte i ostavite da se arome pomešaju 15-ak minuta. Nakon toga, popržite na malo ulja 3-4 minute i ostavite poklopljeno.

2. Pečurke ocedite i narežite na sitno, a vodu u kojoj su se pečurke namakale, prelijte po poprženom povrću. U supe dodajte sos od soje,pirinčano sirće, šećer, naseckani čili, tofu, so, biber, susamovo ulje, kečap i sve dobro promešajte.

3. Pomešajte gustin sa vodom i dodajte u supu stalno mešajući.

4. Na kraju razmutite jedno jaje s jednom kašikom vode. Polako ga dodajte uz mešanje da dobijete sitne komadiće kuvanog jajeta.

5. Ako je supa pregusta dodajte vode, a ako je preretka dodajte još gustina.

Sastojci za 4 osobe
• Meso
• 100-200g ostaci pecene svinjetine, govedine ili piletine

• Povrće
• 1 šoljica kineskih pečuraka
• 1/2 šargarepa
• 1/2 šolje iseckanog bambusa
• 1/2 luk
• 1/4 paprika
• 1/2 čili papričica
• 1 puna kašika đumbira sitno narendanog
• 1 kom mladi luk
• Ostalo

• 1 jaje
• 4 kašičice tamnog soja sosa
• 1-2 kašičice čilija u prahu

Kategorija:

Napomena: Kod kineskih proizvoda je karakteristično da se štampa datum proizvodnje na ambalaži, a rok upotrebe se označava brojem meseci i strelicom, ovako - 24↑

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Kiselo ljuta supa“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Shopping Cart
0
    0
    Vaša korpa
    Isprazni korpuVrati se u radnju
      Preračunaj dostavu