Jasmin pirinač je posebno fini pirinač srednje veličine zrna. Kada se skuva prijatno miriše (na jasmin) pa odatle i njegov naziv, ima posebno prijatan ukus i aromu.
Pirinač se smatra najuravnoteženijom namirnicom jer ima najpovoljniji odnos belančevina, ugljenih hidrata, masti, vitamina, minerala i biljnih vlakana.
Posle pšenice je najčešće korišćena žitarica na svetu.
Pirinač obiluje vitaminima B kompleksa što je prava blagodet za funkcionisanje nervnog sistema. Sadrži i minerale kalijum, kalcijum, fosfor, magnezijum i gvožđe.
Način pripreme:
Pirinač isprati i razmera je sledeća na jednu šolju pirinča ide jedna i po šolja vode.
Kada voda provri staviti pirinač u vodu i kuvajte ga na srednjoj temperaturi. Po želji dodajte kašiku putera ili maslinovog ulja i kašičicu soli.
Stavite poklopac i ostavite da se krčka dok pirinač ne upije vodu, obično 15 do 20 minuta.
Težina: 1kg
CENA DŽAKA OD 25KG JE 6000 DINARA
Recenzije
Još nema komentara.