Sušene morske alge vakame (wakame) – blagog ukusa, mekane teksture, neizostavni sastojak miso supa, odličan dodatak kuvanom povrću. Bogate su kalcijumom a sadrže i velike količine gvožđa, vitamina A, C, B3 i belančevina. Odlično utiču na detoksikaciju kao i na viskozitet krvi i visok krvni pritisak. Način pripreme: Alge potopiti u hladnu vodu 10 do 15 minuta, seći na sitne komade i staviti u supu da se kuvaju 15 minuta na tihoj vatri. Posle namakanja vakame dobijaju lepu staklastozelenu boju. Namočene, omekšane vakame alge prerežite po sredini uz debelu žilu. Mekane vanjske delove narežite na komade za jedan zalogaj, a tvrdu žilu vrlo sitno naseckajte da se može ravnomerno kuvati. Vakame se mogu i pržiti u dubokom ulju i takve su same za sebe lagan obrok.
Recenzije
Još nema komentara.