Reiši gljiva, sada već dobro poznata i korišćena u celom svetu, vodi poreklo iz Kine, gde se vekovima upotrebljavala u tradicionalnoj medicini.
Ova gljiva raste na kori različitog drveća. Polisaharidi iz ove gljive deluju antioksidativno i na taj način stimulišu imuni sistem.
Sušena gljiva se najčešće priprema kao čajni napitak.
Lista zdravstvenih benefita koje ova gljiva donosi zaista je dugačka. Pisani tragovi govore da je u tradicionalnoj medicini Kine i Japana korišćena za tretiranje nefritisa, hipertenzije, artritisa, nesanice, bronhitisa, astme i čira na želucu.
Smatrana je čudotvornim lekom za sve bolesti, a savremena istraživanja pokazuju da deluje antitumorno, pomaže pri tretiranju HIV infekcija, ima pozitivne efekte na kardiovaskularni sistem, doprinosi zaštiti jetre, boljem radu nervnog sistema, itd.

Recept za čaj od Reiši gljive:
U litar vode stavite tri do pet grama osušene gljive i ostavite da odstoji preko noći. Sutradan kuvajte dva sata, u poklopljenoj posudi. Čaj se konzumira mlak, uz dodatak vitamina C, a po potrebi možete dodati i med. Najbolje je piti ga ujutru.

Težina: 50gr