Težina: 300gr. Bambus ima široku primenu u kulinarstvu. Koristi se kao dodatak jelima sa ribom,mesom ili povrćem. Kuvati bambus par minuta pa propržiti ili direktno sirov pržiti uz ostalo povrće i meso.Prijatno!!!
Vrlo zanimljiva činjenica koja će vas iznenaditi jeste da bambus nije drvo, nego trava.
Dolazi iz porodice trava i može prilično brzo da naraste, prema istraživanju oko jedan metar za 24 časa. Na celom svetu postoji oko 1000 vrsti bambusa.
Primer-Recept; Piletina sa bambusom
Potrebni sastojci:
- pileće meso – 800 g (grudi ili bataci)
- luk – 2 glavice
- bambus – 120 gr,sitno seckani
- soja sos – 1 kašika, poželjno tamni soja sos
- so
- ulje
- Meso se iseče na parčiće i stavi u zagrejanu masnoću. Ne meša se, a čim se dobro zaprži okreće se sa druge strane. Za to vreme se iseče luk na tanke polumesece.Kad se meso zaprži i s druge strane dodaje se luk zajedno sa isceđenim bambusom. Prži se dok luk ne omekša, uz povremeno mešanje.Dodaje se soja sos, biber i so. Promeša se i nakon minut se sklanja sa ringle.
Recenzije
Još nema komentara.