Piletina sa kikirikijem
Sastojci
belo pileće meso
beli luk
crni luk
šargarepa
kupus
krastavac
crvena,žuta i zelena paprika
šitaki pečurke
kikiriki
po želji: bilo koje sezonsko povrće
začini: soja sos, đumbir (u prahu ili svež), vegeta, biber, aleva paprika, susam, gustin, čašica konjaka ili brendija
PRIPREMA:
Pileće belo meso iseckati na kockice i pomešati sa 2-3 kašike soja sosa, čašicom konjaka i 2-3 kašike gustina. Promešati i ostaviti da odstoji najmanje pola sata-sat u frižideru.
Svo povrće iseckati na tračice, a beli luk izdvojiti i iseći na tanke listiće ili izgnječiti.
U vok ili veliki tiganj staviti 2-3 kašike ulja i dobro ga ugrejati da krene da se dimi. Na tako ugrejano ulje dodati prstohvat soli i beli luk, kao i belo meso . Na kraju u sve ovo dodati đumbir. Pošto je ulje vrelo, brzim pokretima mešati meso i ne pržiti ga duže od 2-3 minuta.Pređite na pripremanje povrća.
U vok ili tiganj stavite ulje i ugrejte ga do tačke kada počne da se dimi. Dodajte malo soli i ubacite iseckano povrće. Povrće pržite uz intenzivno mešanje nekoliko minuta i uz postepeno dodavanje vegete, bibera i aleve paprike.
Nakon 2-3 minuta prženja, dodati u sve ovo prethodno proprženu piletinu, kikiriki, susam, ostatak konjaka i 2-3 kašike soja sosa.
Intenzivno mešajte još nekoliko minuta. Kada se meso i povrće lepo sjedini, sklonite sa vatre.
Prijatno!!!
Recenzije
Još nema komentara.