Sastojci: sojino ulje, pšenično brašno, so, šećer, kari u prahu, luk u prahu, začini. Napomena: Čuvati dalje od direktne sunčeve svetlosti, na hladnom i suvom mestu. Kada otvorite držite u frižideru. Način pripreme: Nakon što zagrejete tiganj, iseckano meso i povrće propržiti. Dodajte vodu i kuvajte na laganoj vatri dok ne omekša oko 15 min. Smanjite temperaturu, razbijte kari blok i temeljno rastopite, pa kuvajte neko vreme na laganoj vatri. Luk, dinstajte dok ne postane proziran, a zatim dodajte ostalim sastojcima, biće ukusniji. Ako ste zabrinuti za kuvani krompir, možete ga izvaditi nakon prženja i kuvati 5 minuta pre nego što ga dodate ili dodajte na kraju nakon ključanja.
Preporučen recept:
Sastojci – meso (piletina, teletina, svinjetina) 300gr
– luk 250gr
– šargarepa 100gr
– krompir 300gr
– ulje 2 kašike
– voda 600ml
– kari pasta 20 gr
Težina: 100gr
Recenzije
Još nema komentara.