Prženi pirinač
Sastojci:
1 šolja Japonika pirinča skuvana u dve šolje vode
20 gr putera
1 kašika biljnog ulja
2 jajeta
3 kašike soja sosa
1 kašičica šećera
1/2 kašičice sečuan bibera
50 gr smrznutog graška
50 gr smrznutog šećerca
2 mlada crna luka
Priprema:
Pirinač skuvajte da zrno omekša i da ispari sva voda. Sklonite sa vatre i rasporedite u tankom sloju na plitak tanjir da se prosuši i ohladi.
U jednoj posudi pomešajte šećer, biber i soja sos.
Zatim, na tiganju dobro zagrejte ulje i puter pa ispržite omlet od dobro razmućenih jaja. Zatim, dodajte povrće i pržite 30-ak sekundi uz mešanje. Dodajte pirinač i pržite 4-5 minuta uz stalno mešanje tj. rasturanje pirinča špatulom da bude rastresit. Dodajte soja sos i nastavite sa prženjem dok se sva zrna ne oboje, sve vreme rasturajući pirinač. Sklonite sa vatre i začinite ukoliko je potrebno.
Prijatno!!!
Recenzije
Još nema komentara.