Govedina sa brokolijem
Sastojci
Za marinadu:
1/2 velikog belanca
1/2 kašike krompirovog skroba (ili kukuruznog skroba)
1/2 kašike pirinčanog vina za kuvanje
1 kašika blagog soja sosa
1 kašika sosa od ostriga
1/2 kašike šećera
1/2 kašičice crnog bibera
Opcionalno: 1/4 kašičice sode bikarbone
300 gr nemasne govedine, isečene na kriške
Drugi sastojci:
2 do 4 kašike biljnog ulja
350 grama brokule
1 do 2 kašičice soli (za kipuću vodu)
2 komadlća belog luka, isečeni
1 kašičica đumbira, sitno iseckanog
1 kašičica krompirovog skroba (ili kukuruzni skrob pomešan sa 2 kašike vode)
Koraci za postizanje
Napomena: iako ovaj recept ima više koraka, ovo jelo od govedine i brokule je podeljeno u izvedive kategorije kako bi vam pomoglo da bolje isplanirate pripremu i prženje.
Napravite marinadu
Sakupite sastojke.
U velikoj posudi pomešajte belanca, 1/2 kašike skroba od krompira, pirinčano vino, soja sos, sos od ostriga, šećer i crni biber.
Dodajte govedinu, potpuno je pokrivajući, i marinirajte najmanje 30 minuta. Ako želite da govedina ima više teksture i bude nešto mekša, možete dodati opcionu sodu bikarbonu.
Pripremite brokoli
Isecite brokulu na male pojedinačne cvetiće.
Prokuvajte lonac vode sa 1 do 2 kašičice soli, a zatim brokuli blanširajte u vodi 20 do 30 sekundi.
Ocedite vodu i namočite brokuli odmah u ledenoj / hladnoj vodi da se ohladi.
Zagrejte vok sa uljem, prvo promešajte beli luk i đumbir, a zatim dodajte govedinu i pržite 1 minut. Izvadite ga iz voka i ostavite sa strane.
Operite vok i osušite ga. Zagrejte malo ulja i promešajte pržite brokuli 20 sekundi.
Zatim dodajte govedinu u vok i držite prženo još 30 sekundi.
Posolite po ukusu i spremno je za posluživanje sa vrućim belim pirinčem.
Recenzije
Još nema komentara.