Budite prvi koji će napisati recenziju za „Govedina sa sosom od ostrige“
Recepti kineske kuhinje
Govedina sa sosom od ostrige
Sastojci
Goveđi odrezak od 800 gr
Kriška đumbira od 100 gr,iseckana
3/4 šolje pečurki ,narezane
1 mala šargarepa (oljuštena i isečena dijagonalno na tanke kriške)
2 i po supene kašike sosa od ostrige
1/2 kašičice. smeđeg šećera (granulirani ili mekani)
1/4 šolje vode (ili pileće čorbe sa malo soli)
4 kašike ulje za prženje (ili po potrebi)
So i biber (po ukusu)
4 šolje pirinča na pari
Za marinadu:
1 1/2 kašike tamnog soja sosa
1 kašika pirinčanog vina
2 kašičice. kukuruzni skrob
1 1/2 kašika vode
1 kašika, biljno ulje
Koraci za postizanje
Za početak isecite govedinu preko zrna na tanke kriške, duge 6 do 7cm i debele oko 1 cm. Zatim dodajte sastojke za marinadu navedenim redosledom. Marinirajte govedinu 15 minuta. U maloj posudi pomešajte vodu ili pileću čorbu, šećer i sos od ostriga i ostavite sa strane.
Dalje, zagrejte 2 kašike ulja na srednje jakoj do visokoj temperaturi u zagrejanom voku. Dodajte đumbir i brzo pržite dok ne postane aromatična, oko 20 sekundi. Pazite da đumbir ne izgori. Zatim dodajte govedinu. Smeđi šećer pržite dok ne promeni boju i skoro se skuva. Govedinu možete da kuvate u dve serije ako je lakše. Posle toga izvadite kriške govedine iz voka i ocedite. Zatim očistite vok.
U voku zagrejte 2 kašike ulja. Dodajte isečenu šargarepu i kratko propržite. Zatim dodajte pečurke. Gurnite povrće u stranu i dodajte sos u sredinu. Pustite da smeša proključa, a zatim dodajte govedinu nazad u šerpu. Sve zajedno pomešajte. Kada završite, probajte uzorak i po želji prilagodite začin.
Pržite govedinu uz mešavinu vruću sa pirinčem na pari.
Recenzije
Još nema komentara.