Govedina sa sosom od ostrige

Sastojci
Goveđi odrezak od 800 gr
Kriška đumbira od 100 gr,iseckana
3/4 šolje pečurki ,narezane
1 mala šargarepa (oljuštena i isečena dijagonalno na tanke kriške)
2 i po supene kašike sosa od ostrige
1/2 kašičice. smeđeg šećera (granulirani ili mekani)
1/4 šolje vode (ili pileće čorbe sa malo soli)
4 kašike ulje za prženje (ili po potrebi)
So i biber (po ukusu)
4 šolje pirinča na pari
Za marinadu:
1 1/2 kašike tamnog soja sosa
1 kašika pirinčanog vina
2 kašičice. kukuruzni skrob
1 1/2 kašika vode
1 kašika, biljno ulje
Koraci za postizanje
Za početak isecite govedinu preko zrna na tanke kriške, duge 6 do 7cm i debele oko 1 cm. Zatim dodajte sastojke za marinadu navedenim redosledom. Marinirajte govedinu 15 minuta. U maloj posudi pomešajte vodu ili pileću čorbu, šećer i sos od ostriga i ostavite sa strane.

Dalje, zagrejte 2 kašike ulja na srednje jakoj do visokoj temperaturi u zagrejanom voku. Dodajte đumbir i brzo pržite dok ne postane aromatična, oko 20 sekundi. Pazite da đumbir ne izgori. Zatim dodajte govedinu. Smeđi šećer pržite dok ne promeni boju i skoro se skuva. Govedinu možete da kuvate u dve serije ako je lakše. Posle toga izvadite kriške govedine iz voka i ocedite. Zatim očistite vok.

U voku zagrejte 2 kašike ulja. Dodajte isečenu šargarepu i kratko propržite. Zatim dodajte pečurke. Gurnite povrće u stranu i dodajte sos u sredinu. Pustite da smeša proključa, a zatim dodajte govedinu nazad u šerpu. Sve zajedno pomešajte. Kada završite, probajte uzorak i po želji prilagodite začin.

Pržite govedinu uz mešavinu vruću sa pirinčem na pari.

Kategorija:

Napomena: Kod kineskih proizvoda je karakteristično da se štampa datum proizvodnje na ambalaži, a rok upotrebe se označava brojem meseci i strelicom, ovako - 24↑

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Govedina sa sosom od ostrige“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0
    0
    Korpa
    Isprazni korpuProdavnica
      Preračunaj dostavu
      Primeni kupon