Prolećne rolnice

Sastojci za 4 osobe
20 listića pirinčanog papira, ulje za duboko prženje
Nadev: 2 kašike susamovog ulja (ili nekog drugog), 1 glavica crnog luka, 1 paprika, 1 šargarepa, 350 gr kineskog ili običnog kupusa, 1-2 kašike soja sosa, 1/4 kašičice sveže mlevenog bibera, 1/2 kašičice soli
Priprema

Povrće očistiti i isprati pod vodom. Kupus iseći oštrim, dugačkiim, nožem na tanke rezance. Luk iseči na listiće. Šargarepu izrendati, ili iseći na vrlo tanke rezance. Papriku iseći na što tanje rezance.

U tiganju na tihoj vatri zagrejati ulje, pa dodati iseckan luk i dinstati nekoliko minuta, dok luk ne bude omekšao. Dodati iseckanu papriku i dinstati minut, dva. Dodati izrendanu šargarepu i dinstati minut, dva, mešajući. Dodati iseckan kupus, pa dinstati par minuta sve zajedno. Dodati soja sos i biber. Promešati. Soja sos je slan, pa bi nadev trebalo probati pre dodavanja soli. Dinstati dok sva tečnost ne ispari, što će biti vrlo brzo. Ostaviti da se ohladi.
Dobijenu mešavinu stavljati po malo na sredinu pirinčanog papira koji je prethodno bio potopljen u toplu vodu na 1 minut.Pažljivo urolati svaku rolnicu. Zagrejati ulje na tihoj vatri, što je vrlo važno da nam rolnice ne bi pregorele. Stavljati tri po tri rolnice i prziti nekoliko minuta uz okretanje, da bi jednako porumenele sa svih strana. Vaditi ih na kuhinjsku hartiju.
Prijatno!!!

Kategorija:

Napomena: Kod kineskih proizvoda je karakteristično da se štampa datum proizvodnje na ambalaži, a rok upotrebe se označava brojem meseci i strelicom, ovako - 24↑

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Prolećne rolnice“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Shopping Cart
0
    0
    Vaša korpa
    Isprazni korpuVrati se u radnju
      Preračunaj dostavu